Gödöllői Fészek Nagycsaládosok Egyesülete

Főoldal, friss hírek Rólunk Elérhetőség Belépés Alapszabály Információk: tagdíj, tagkártya, címkézés, levelező lista Tájékoztató az új tagoknak Kedvezmények Termékek Szolgáltatások Link gyűjtemény Galéria Hasznos ötletek

Fogadónapunk minden hónap első péntekén 18 és 19 óra között Gödöllőn a Civil Házban (Szabadság u. 23.)


Szeretettel köszöntünk minden kedves Látogatót!


Weboldalunk új elérhetősége: http://gfeszek.hu

IDE KATTINTVA átválthat az új címre. Tekintse meg új tartalmainkat, éljen az új lehetőségekkel.

az új tartalmak megjelennek még itt is és az új oldalon is.

Újra energiahatékonysági pályázat várható!

Már szeptemberben megnyílnak az első lakossági energetikai pályázatok, melyek háztartási nagygépek cseréjét, fűtéskorszerűsítést és külső nyílászárók cseréjét támogatják majd. A prgramban a nagycsaládosok kiemelt figyelmet és így lehetőséget kapnak. Részletek a Magyar Energiahatékonyság Intézet honlapján:

http://www.mehi.hu/hir/az-osz-lakossagi-energiahatekonysagi-palyazatokat-hoz

GYET melletti munkalehetőség

A nyár elején a Munkaügyi Központ felajánlotta a segítségét, hogy a GYET-en levő anyákat beajánlja vállalkozásokhoz 4-6 órás munkarendbe, mivel  e mellett a jogviszony mellett is megilleti a munkáltatót a járulékkedvezmény. Várjuk mindazon anyák jelentkezését akik szeretnének 4-6 órában GYET mellett dolgozni. Akit érdekel a lehetőség írjon Rada Tündének. Levele tartalmazza a következőket: név, cím, elérhetőség,  végzettség és kompetenciák. Ezeket az adatokat elküldjük a Munkaügyi Központnak, ahonnan továbbítják a vállalkozások fele.Bolhapiac!

 A fogadónapunk 2014. szeptember 5.-én lesz 18 órától 19 óráig a Civil Házban (Gödöllő Szabadság u. 23)

 

 Tájékoztató fogadónap változásról és tagkártyák, matricák érkezéséről

Az ünnep miatt a fogadónapunk időpontja májusban nem az első, hanem a hónap második péntekén lesz, azaz május 9-én, a szokásos 18-19. óra között a Civil Házban.

Ezen a napon lehet átvenni a tagkártyákat vagy érvényesítő matricákat azoknak, akik február végéig fizették be a tagdíjat.

 


 

A fogadónapunk a Civil Ház választási lezárása miatt április 11-én lesz megtartva a szokásos 18-19 óra közötti időpontban.

 


 

Éves tagdíj utalása és tagdíj emelés

A Gödöllői Fészek Nagycsaládosok Egyesülete tagdíját utalással az egyesület bankszámlaszámára tudjátok megtenni:  10700196-67744563-51100005

Az utalás díja: 300,- Ft.

Mint azt már előzőleg megírta a vezetőség, az éves tagdíj április 1-től 3500,- Ft.

Utalandó összeg tehát 3800,- Ft.

A közleménybe kérjük, hogy írjátok be a család nevét és, hogy 2014. évi tagdíj.

Az utalásról kérjük, hogy küldjetek egy e-mailt pénztárosunknak, Horváth Máriának a h.maja@freemail.hu e-mail címre.

 


 

A Gödöllői Fészek Nagycsaládosok Egyesülete közgyűlésének legfontosabb határozatai, döntései a következők:

  1. A közgyűlés a 2013. évről készített elnöki beszámolót és pénzügyi beszámolót elfogadta.
  2. A tisztújítás során a közgyűlés Szabó Csabát elnöknek, Heltai Miklóst titkárnak, Horváth Máriát pénztárosnak, Kerekesné Mayer Ágnest az Ellenőrző Bizottság elnökének, Rada Tündét és Sebőkné Urbán Zsuzsannát bizottság tagjainak választotta meg.
  3. Április 1-től az egyesület tagdíja 3500 Ft/tagcsalád. Ez a megadott időpont utáni tagdíj fizetőkre és az új belépőkre vonatkozik.

 


 

TERMIK Tábor Toborzó

A Magonc Alapítvány önkéntes csapata idén immár hetedik alkalommal rendezi meg országos, nomád táborát, a TERMIK Tábort. 10 felejthetetlen napra várják a 10-14 éves táborozókat egy csörgedező patakokkal határolt tisztásra, a Keleti-Bakonyba.

termik14_prcikk_if.doc

termik14_prcikk_f.doc

 


 

A Gödöllői Fészek Nagycsaládosok Egyesülete 2014. február 7-én, pénteken 16:30 órai kezdettel éves Közgyűlést tart.

Helyszín: Civil Ház nagyterme, 2100 Gödöllő, Szabadság út 23.

A Közgyűlésre meghívunk és várunk minden tagot! A közgyűlés nyilvános, azon hallgatóként bárki megjelenhet.

A Közgyűlés napirendi pontjai:

1.      1. Az elnökség beszámolója az Egyesület 2013-ban végzett munkájáról.

2.    2. Az Egyesület vezetőségi tagjainak lemondása és újak választása. A vezetőségbe (elnök, titkár és pénztáros) választandó új tagokra jelöléseket lehet leadni az egyesületi titkárnál a meghívó kiküldésétől a közgyűlésig, ahol a jelölő bizottság ismerteti a közgyűlésen a beérkezett jelöléseket, valamint ott a helyszínen is lehet jelölni.

3.       3. Szavazás a vezetőségi tagokra, valamint a munkacsoportok tagjaira.

4.       4. Az idei éves programterv ismertetése.

5.       5. Az időközben még igényelt és át nem vett tagkártyák kiosztása, az egyesülethez újonnan csatlakozni kívánó tagok tagdíjbefizetése és belépési nyilatkozatának kitöltése.

6.       6. Egyebek.

 

Megjelenésetekre feltétlenül számítunk!

 

"A közgyűlés határozatképes, ha a szavazásra jogosult tagok több mint 50%-a jelen van. (Szavazásra jogosult minden „rendes tag”, akinek az éves tagdíja rendezett.)

Amennyiben határozatképtelen a Közgyűlés, az eredeti Közgyűlés napjával azonos napon, az eredeti Közgyűlés meghívóban hirdetett kezdési időpontjához képest fél órával később megismételt Közgyűlést tartunk. A megismételt Közgyűlés az eredeti napirend tárgyában, a megjelentek számára való tekintet nélkül határozatképes."

 

Gödöllő, 2014. január 20.

 


Kedves Fészek Tagok!

 

Ahogy ígértem, bővebb tájékoztatást adok a december 14-i "Karácsony előtti teadélután"-ról.

Örömünkre nagyon nagy létszámban jelentkeztetek - 160 fő, ebből 101 gyerek - ,ezért olyan helyet kellett keresnünk, ahol ez az embertömeg el is fér kényelmesen.  A sok variáció végeredményeként a végleges helyszín a Gépfejlődéstörténeti Gyűjtemény nagyterme lesz.

Aki nem tudja, hogy hol található a helyszín, annak elmondom, hogy a Tűzoltóság melletti Egyetemi bejárón lehet ide eljutni, a Biotechnológiai Kutatóintézetet elhagyva a következő nagy épület ez. Közismertebb nevén Gépmúzeum.

Szóval, ide várunk Benneteket egy közös beszélgetésre, teázásra, ismerkedésre szombaton 15-17-ig. A piciknek és mamájuknak babaringatót tart egyik tagtársunk, Laura - egy csendesebb helyen, a nagyobbaknak lesz korosztályos vetélkedő, és egy  kis zenei bemutatót is tervezünk.

Az ígért ajándékcsomagot minden megjelent gyerek megkapja.

Mindezekkel szemben annyit kérnénk Tőletek, hogy  egy-egy tányér sütivel vagy innivalóval járuljatok hozzá a rendezvényhez - persze, ha lehetőségetek megengedi.

Bízva abban, hogy egy jó kis délutánt szerzünk a megjelenteknek, nagy szeretettel várunk

Benneteket, addig is nyugodt, szép Adventi készülődést kívánunk Nektek.

 

Illésné Marika

a rendezvényszervező csoport nevében

 


 

Kedves "Fészek" Tagok!

Örömmel tájékoztatlak Benneteket arról, hogy az utóbbi időben nagyon sok új taggal gyarapodott egyesületünk, immár 100 tagcsaládunk van! Ezért úgy döntöttünk, hogy december 14-én, szombaton 15 órától egy Karácsony előtti teadélutánt szervezünk, ahol a régi és új tagok összeismerkedhetnek. Terveink szerint lesz műsor és csoportos vetélkedő is, komoly díjakkal, a megjelent családok gyerekei pedig ajándékcsomagot kapnak.

Addig viszont tudnunk kell, hogy  hány főre számíthatunk, mert ettől függ, hogy

helyileg hol rendezzük az eseményt. Kérlek Benneteket, hogy jövő vasárnapig (nov. 17-ig) jelezzetek vissza: előre láthatólag hányan jöttök, és ebből mennyi a gyerek (az ajándékcsomagok miatt).

Bővebb információ kb. 2 hét múlva lesz, addig is próbáljátok meg szabaddá tenni magatokat erre a találkozóra, hogy egy vidám, közös együttléttel tegyük emlékezetessé az év utolsó hónapját.

Szeretettel várjuk minden új és régi tagcsaládunkat.

Illésné Marika

rendezvény szervező csoport nevében

 


 

Tervezet... Tervezet... tervezet...

Dupla műszak, dupla fizetés – új GYED szabályokat terveznek

Közzétéve: 06 szeptember 2013

Több gyermek után egyidejűleg járó ellátások, munkavégzés GYED és GYES mellett, rugalmasan igénybe vehető juttatások  – csütörtökön felhatalmazást kapott a kormány a Fidesz-KDNP frakciótól a GYED extra javaslatcsomag kidolgozására.

A Fidesz-KDNP frakció évadnyitó ülésén, csütörtökön tárgyalta az ún. GYED extra javaslatcsomagot és adott felhatalmazást a kormánynak a részletes szabályok kidolgozására. A javaslatcsomag pontos részletei még nem ismertek, magának az intézkedésnek a tervét Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője jelentette be augusztus 30-án a TV2 Mokka című műsorában.

A javaslatcsomagnak három fő eleme lesz. Az első szerint a következő gyermek megszületésekor sem kell majd lemondani az előző gyermek után járó juttatásokról. A jelenlegi szabályozás szerint a kistestvér megszületésével megszűnik a nagyobb gyermek után járó ellátások folyósítása.

A kisgyermekes szülők munkaerőpiaci visszatérését segítené elő az, hogy a szülő már a gyermek 1 éves korától dolgozhatna, akár teljes munkaidőben is, és mellette továbbra is kapná a GYED-et illetve a GYES-t. Jelenleg GYED mellett egyáltalán nem lehet keresőtevékenységet folytatni, GYES mellett pedig csak maximum heti 30 órában. Most csak úgy tud egy kismama munkát vállalni gyermeke 3 éves kora előtt, ha lemond a GYED-ről és – teljes munkaidős állás esetén – a GYES-ről is. Ez jelentős anyagi hátránnyal jár számára, miközben a család kiadásai a munkába állás kapcsán éppen növekednek (lsd. például a gyermekfelügyelet vagy a munkába járás költségeit).

Ugyancsak a munkába visszatérést segítené az, hogy az ellátásokat rövidebb idő alatt is igénybe lehetne venni, azaz ha például korábban szeretne visszatérni az édesanya a munkába, akkor lehívhatná egy-másfél év alatt a teljes, 3 évre járó támogatást.

„Mikor a gyermek megszületik, kiszámoljuk, hogy a fél éves TGYÁS, a másfél év GYED és az egy év GYES mekkora összeget jelent, és ezt az összeget mindenképpen meg fogja kapni az anyuka, akkor is ha hamarabb jön a testvér, akkor is, ha hamarabb visszamegy dolgozni – ismertette a rugalmas GYED lényegét Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési  képviselője az M1 Ma reggel című műsorában, szeptember 3.-án. – Mi nem akarjuk eldönteni, hogy melyik családban pontosan mit kell tenni, mert nagyon különböző élethelyzetek vannak. Van akinek hamarabb vissza kell mennie dolgozni, van aki szeretné – és meg is teheti -, hogy három évig otthon maradjon a gyermekével. Az a koncepció, amit mi kidolgoztunk, a családok és az édesanyák választási szabadságát növeli.” – hangsúlyozta a politikus.

„A GYED melletti munkavégzés tilalmának feloldásától a 6 évesnél kisebb gyermeket nevelő édesanyák foglalkoztatási rátáinak rohamos növekedése várható – mondta el a Babafalva portálnak Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosa, aki hivatalba lépése óta szorgalmazza azt, hogy lehessen a GYED mellett is legálisan dolgozni. – A munkaadók számára fontos, hogy az általuk foglalkoztatott munkavállalónak ne csak a végzettsége, diplomája legyen meg, hanem az adott munkakörhöz szükséges gyakorlati tudása, tapasztalata is. Ha lehetővé tesszük, hogy az édesanya a GYED mellett kiegészítő munkát vállalhasson, heti 1-2 napot például, akkor megmaradhat a gyakorlati tudása és valóban visszatérni tud majd a munkába, nem kell mindent előlről kezdenie. Így nagyobb eséllyel tudnak bentmaradni a munkaerőpiacon a kisgyermekes szülők.

Az sem mellékes, hogy a GYED melletti kiegészítő munkából származó jövedelem legálisan kerül a családi kasszába, miközben nem kell lemondania a családnak a GYED összegéről sem. A média rengeteget foglalkozott vele, hogy sokan eddig is megoldották, így vagy úgy, hogy már a GYED mellett dolgozzanak, de senkinek sem jó, ha belekényszerítjük különböző szürke vagy fekete megoldásokba a dolgozni akaró kisgyermekes anyákat.

Nagyon fontosnak tartom, hogy választási lehetőséget ad ez a javaslat, többféle megoldás közül választhatja ki az édesanya azt, amit saját maga és a gyermeke számára is a legjobbnak talál.” – emeli ki a miniszteri biztos.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a Fidesz-KDNP visegrádi kihelyezett frakcióülésének első napját követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kormány felhatalmazást kapott arra, hogy dolgozza ki a részletes szabályokat és a költségvetéssel együtt nyújtsa be a javaslatot a parlamentnek. „Vannak még kérdések, amiket meg kell oldani, például ha valaki rövidebb idő alatt veszi igénybe a 3 évre szóló támogatást, mi a garancia arra, hogy ha visszamegy a munkahelyére, ténylegesen el tud helyezkedni, és ha mégsem, akkor miből fog élni. Ennek megfelelően a garanciális elemeket ki kell majd dolgozni és ezekkel a javaslatot kiegészíteni.” – foglalta össze a politikus.

 


Fénykép albumok 2013

Gödöllői Fészek családi nap

Országos NOE találkozó

Farsangi táncház

 


 

Kedves Fészek Tagok, kedves Látogatók!

Létrehoztunk és működtetni fogunk egy oldalt "termékek, szolgáltatások" címszóval, hogy segítsük nagycsaládos és támogató tagjaink minél jobb megélhetését.

Várjuk erre az oldalra:

1.  azoknak a szolgáltatóknak, termelőknek, forgalmazóknak rövid ismertetőjét, elérhetőségét, akik tagjainknak kedvezményt biztosítanak áraikból. Kód: 1

2.  azon tagjaink rövid ismertetőjét és elérhetőségét, akik maguk szolgáltatnak/termelnek/előállítanak/ forgalmaznak valamit. Kód: 2

3.  azoknak a szolgáltatásoknak, forgalmazóknak, termelőknek rövid ismertetőjét és elérhetőségét,  akik kedvezményt nem adnak, nem is tagok, de kiemelten jó ár/érték arányukat legalább 2 tagunk ajánlása garantálja. Ide egy-egy jól bevált terméket is lehet ajánlani.  A cél, hogy minél jobban sikerüljön elkerülnünk a fölöslegesen drága dolgokat. Kód:3

Címünk: gfeszek@gmail.comA Gödöllői Fészek Nagycsaládosok Egyesületét 2012. 09. 20-ával jogerősen bejegyezte a Pest Megyei Bíróság, miután a módosításunknak megfelelően a Fővárosi Ítélőtábla is helyt adott a bejegyzési kérelmünknek.

Ezzel véget ért a bejegyzés körüli kálváriánk, most már jogilag is létezünk. :)


Fogadónap :

Minden hónap első péntekén 18:00-19:00 a Civil Házban. Cím : Szabadság út 23.Cím: 2100 Gödöllő Szabadság út 23. - Civil Ház. E-mail cím: gfeszek@gmail.com

Honlapkészítés